Almás-banános zabkása

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
  • 1 db alma
  • 0,5 bögre zabpehely
  • fahéj
  • víz
Elkészítés

Első lépésként előveszünk egy mélytányért, és beleöntünk félbögrényi zabpelyhet.

Ezután a bögrébe, amiből kimértük a zabpelyhet, annyi vizet engedünk, amennyi zabpehely volt benne. A vizet felforraljuk, és ráöntjük a zabpehelyre. 5 percig hagyjuk állni. Ha letelt az 5 perc, akkor jól összekeverjük és hozzáadjuk a fahéjat.

Utána fogunk egy tetszés szerinti almát, és ráreszeljük a zabpehelyre. Ízlés szerint banánnal díszítjük és fogyasszuk.

Tudtad?

Az alma rengeteg antioxidánst tartalmaz, és még a magas vérnyomásnak, illetve az asztmának is az ellensége.