Cukkinis uborkaleves

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
  • tengeri só
  • 1 db salátauborka
  • 1 db cukkini
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 db citrom leve
  • 1 ágacska rozmaring
  • őrölt színes bors
  • 1-2 db újhagyma
  • 2 dl natúr görögjoghurt
  • 4 dl zöldségleves
Elkészítés

Hámozzuk meg, kockázzuk fel az uborkát, karikázzuk fel a cukkinit és a hagymát, tépkedjük le a bazsalikom leveleit.

Forraljuk fel a zöldséglevest, dobjuk bele a cukkinikarikákat pár percre, majd szedjük ki őket szűrőkanállal.Tegyünk félre néhány szeletet a tálaláshoz, töltsük a többit egy turmixgépbe. Rakjuk hozzá a bazsalikom- és rozmaringleveleket, a hagymát, a zöldséglevest, a citromlevet, a joghurtot és egy kis borsot. 5 percig turmixoljuk.

Töltsük üvegtálba, majd hagyjuk állni 1 éjszakát.

Tudtad?

Az uborka magas víztartalma mellett segíti az emésztésedet is, és zsírégető hatású.
A cukkini antioxidánsokban és C-vitaminban, béta-karotinban gazdag, így rendkívül hatékony vitaminpótló.