Elkészítés
Hámozzuk meg, kockázzuk fel az uborkát, karikázzuk fel a cukkinit és a hagymát, tépkedjük le a bazsalikom leveleit.
Forraljuk fel a zöldséglevest, dobjuk bele a cukkinikarikákat pár percre, majd szedjük ki őket szűrőkanállal.Tegyünk félre néhány szeletet a tálaláshoz, töltsük a többit egy turmixgépbe. Rakjuk hozzá a bazsalikom- és rozmaringleveleket, a hagymát, a zöldséglevest, a citromlevet, a joghurtot és egy kis borsot. 5 percig turmixoljuk.
Töltsük üvegtálba, majd hagyjuk állni 1 éjszakát.
Tudtad?
Az uborka magas víztartalma mellett segíti az emésztésedet is, és zsírégető hatású.
A cukkini antioxidánsokban és C-vitaminban, béta-karotinban gazdag, így rendkívül hatékony vitaminpótló.