Mediterrán tonhalsaláta

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 6 db paradicsom
  • 1/2 fej zöldsaláta
  • 1 zöldpaprika
  • 6 dkg olívabogyó

A salátaöntethez:

  • 2 ek. balzsamecet
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Elkészítés

A salátaleveleket és a kicsumázott paprikát felcsíkozom, a paradicsomot felkarikázom.

A tonhal olajos levét jól lecsepegtetem és áttöröm kisebbre, majd a zöldségekkel együtt tálalásra készen elrendezem.

Az öntethez ecetbe és olívaolajba rakom a felaprított bazsalikomot, áttört fokhagymát, sóval, borssal ízesítem.

Célszerű pár órán át érlelni, hogy igazán ízletes legyen az öntet, majd a salátát leöntve fogyasztható is, citromkarikákkal díszítve.

Tudtad?

A tonhal védi a szíved az elzsírosodástól, és gyulladásgátló hatása is jelentős.
A fokhagyma pedig antibakteriális hatású, és még a körmeidre is jótékony hatással van.