Tojással töltött dagadó

Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók
  • 1 db kb. 80 dkg-os dagadó
  • 15 db tojás
  • 1 jó nagy csokor
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • zsír
Elkészítés

A dagadót felszúrjuk, vigyázzunk, hogy ne legyen lyukas. 13 db tojást keményre főzünk, 8 részre vágjuk.

Hozzáadjuk a 3 db nyers tojást, a petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót, borsot, és összekeverjük.

Betöltjük a dagadóba, és hústűvel összetűzzük a végét. Lazán legyen a töltelék, mert sülés közben megdagad, és kireped a hús!

A dagadót mindenhol bőven megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. Tepsibe tesszük, kb. 1 dl vizet és némi zsírt teszünk rá, és néhányszor meglocsolva a zsírjával, szép pirosra sütjük.

Tudtad?

A dagadóval és a tojással hatékonyan pótolhatod szervezetedbe a fehérjéket plazmaadás után.
A petrezselyemzöld pedig óvja a szívet, és segíti az emésztést.